Welkom bij Fintura - Hypotheek & Financieel Advies - daar F I N T U R A ad op maat - tel 0320 28 28 67

De eenvoudigste verzekering voor het enige wat zeker is in het leven!

De eenvoudigste verzekering voor het enige wat zeker is in het leven!

Mooi in eenvoud

Wat is mijn inkomen nadat ik gestopt ben met werken? Kan ik na mijn pensioen de hypotheeklasten nog betalen? Allemaal heel logische vragen die klanten ons regelmatig stellen.

Slechts heel af en toe stelt een klant de vraag wat de financiële situatie zou zijn na overlijden van een van beide. Het gebrek aan belangstelling voor dit onderwerp is vreemd. Het is uiteindelijk de enige zekerheid die we hebben in het leven.

Hoe is het geregeld bij overlijden, dat is een onderwerp waar men niet graag bij stil staat, maar dat we toch graag even willen belichten.

De mooiste verzekering?
Een vraag die wij nog niet eerder hebben gehoord werd onlangs aan ons gevraagd:
Wat vinden jullie de mooiste verzekering?”

Mooi? Tja, schilderijen kunnen mooi zijn. Het weer kan mooi zijn. Maar verzekeringen? Toen we van onze verbazing bekomen waren, wisten we het antwoord:
de overlijdensrisicoverzekering en de uitvaartverzekering.
Die is mooi door haar eenvoud en haar vele toepassingen en mogelijkheden.

Bent u nu verbaasd? Wat kan er mooi en eenvoudig zijn aan een overlijdensrisico-verzekering? Hieronder leggen wij u dat graag uit.

Vele toepassingen
Wij vinden de overlijdensrisicoverzekering bijzonder omdat zij in zo veel verschillende situaties kan worden ingezet om zekerheid te creëren.

Wij geven een tweetal voorbeelden uit vele mogelijkheden:

  • Neem een gezin met kleine kinderen waarvan de moeder bij een ongeval komt te overlijden. De partner zal naast veel verdriet ook te maken krijgen met extra kosten. Heeft de partner voldoende tijd (over) om meer te gaan werken voor meer inkomen? Dan kan een groot bedrag ineens of een extra uitkering per maand voor een aantal jaren veel zorgen wegnemen.
  • Of neem een echtpaar dat is gescheiden en waarbij de ene ex-partner alimentatie betaalt aan de andere ex-partner. De alimentatie stopt bij het overlijden van de partner op wie deze alimentatieverplichting rust. Ook hier kan een overlijdensrisicoverzekering extra zekerheid geven.

Zo zijn er nog veel meer situaties waarin de overlijdensrisicoverzekering extra zekerheid biedt.

Een simpele verzekering?
Dat is waar en niet waar. Eigenlijk is een overlijdensrisicoverzekering goed te begrijpen en eenvoudig. Iemand blijft leven of iemand komt te overlijden. Heel veel meer variaties zijn er niet. Maar toch moet u bij het aanschaffen van zo’n verzekering keuzes maken die minder simpel zijn. Keuzes die vragen om een deskundig advies. Wij noemen enkele belangrijke aandachtspunten:

  • Welk bedrag hebben de nabestaanden nodig?
  • Moet over de uitkering wel of geen belasting worden betaald? Liever niet natuurlijk. Dat kan, maar dan is het belangrijk om vooraf goed te regelen wie de premie betaalt.
  • Welke afspraken maken wij om regelmatig te controleren of de verzekering nog steeds optimaal aansluit bij uw situatie? Misschien vinden er veranderingen in uw situatie plaats waardoor het zinvol is de verzekering aan te passen. Uw inkomen kan bijvoorbeeld veranderen of de gezinssamenstelling.
  • Kan mijn huidige verzekering beter of goedkoper?

Wij zijn u graag van dienst
Wij zijn een onafhankelijk financieel adviseur. Onze taak is u van een goed advies te voorzien. En wij vinden het belangrijk dat iedereen een globaal idee heeft wat de financiële gevolgen zijn van een overlijden. Dat geldt voor een echtpaar, een ondernemer, en ex-partners.

Weet u voor uw eigen situatie dat antwoord niet?
Wij willen u graag helpen dat inzicht te krijgen.

U kunt op onze website een eerste berekening maken .
Of u neemt gewoon contact met ons op.
Wij zijn u graag van dienst!

Wij wensen u een behouden vaart!

Sluit Menu
Sluit zijbalk